Energieadvies voor huiseigenaar

U heeft plannen om uw huis comfortabel en energieneutraal te maken. Met ons energieadvies adviseren wij u met welke maatregelen u het meeste effect bereikt. Hierbij houden we rekening met de beschikbare regelingen en uw portemonnee. Uw huis moet niet alleen op comfortvlak voor u werken, maar ook op financieel vlak.

Energieadvies voor bedrijfspand

Per 1 januari 2023 moet uw kantoorgebouw minimaal een energielabel C hebben. Samen kijken we naar de beste aanpak zodat uw pand straks ook volgens de NTA 8800 normen hieraan voldoet. Hierbij rekenen we uw pand door met meerdere varianten en kunnen we met een gebouwsimulatie de consequenties in kaart brengen.

Warmteverliesberekening

Het verlies aan warmte is de basis van iedere capaciteitsberekening. Wat niet verloren gaat hoeft ook niet opgewekt te worden.

Met een warmteverliesberekening (ook wel transmissieberekening genoemd) bepaal je het te installeren verwarming- of installatievermogen volgens de gestelde eisen. Deze berekening vindt plaats volgens de NEN-EN 12831, vastgelegd in de ISSO publicaties 51, 53 en 57. Zo Een warmteverliesberekening is verplicht voor een Woningborg-certificaat.

Koellastberekening

Voor een optimaal binnenklimaat in het gebouw, is de temperatuur van cruciaal belang. Om een aangename temperatuur ook in de zomer te kunnen garanderen, dient de koellast in een gebouw te worden gesimuleerd. Dit wordt berekend volgens de NEN 5067, de bepalingsmethode voor het koelvermogen in vertrekken en gebouwen.

Gebouwsimulatie

Met een gebouwsimulatie voorspel je het comfort en energiegebruik in de werkelijke situatie. Je krijgt inzicht in prestaties in combinatie met de financiële businesscase. Bouwfysische en installatietechnische eigenschappen, omgevingsfactoren en het gebruikersgedrag breng je in balans. Wij maken gebruik van Vabi Elements.

 Wij gaan voor het beste advies
      passend bij úw wensen

 Wij leveren materialen en diensten
        van de hoogste kwaliteit

 Wij maken duurzame energie
       bereikbaar voor iedereen